Şeffaf Objelerin Algılanması
Şeffaf objelerin algılanması, ışık geçirgenlikleri nedeniyle çoğu zaman zor olabilir. Farklı teknolojiler belirli koşullar altında daha iyi çalışabilir veya belirli malzemelerde daha etkili olabilir. Olası sensör çözümlerine firmamız Nox Otomasyonu arayarak detaylı bilgi alabilirsiniz
Şeffaf objeleri algılamada en büyük zorluklar
Şeffaf objelerin iletim derecesi
Zorluk: Şeffaf objeler, sensörden yayılan ışığın objelerden geçmesini sağlayan yüksek bir iletim derecesine sahiptir. Işık yoğunluğundaki bu azalma, sensör aracılığıyla algılamayı zorlaştırır.
Çözüm:
Şeffaf objeler için reflektörlü sensörler, ToF lazer mesafe sensörleri ve çatallı ışık bariyerleri yüksek hassasiyetleri ve anahtarlama frekansları sayesinde hızlı uygulamalarda da güvenilir algılama sağlar
Etiket algılama için ultrasonik çatal sensörler ve ultrasonik mesafe sensörleri objeyi şeffaflıktan veya renkten bağımsız olarak algılar.
Kirlere karşı hassasiyet
Zorluk: Endüstriyel üretim ortamlarında toz ve kirlilik sensör güvenilirliğini etkiler. Bunun sonucunda bakım aralıkları tekrarlanır ve sensörler yeniden tanıtılır.
Çözüm:
Anahtarlama eşiğinin dinamik olarak ayarlanması sayesinde, şeffaf objeler için bir kez tanıtılan reflektörlü sensörler ve reflektörlü sensörler sürekli olarak değişen ortam koşullarına uyum sağlar
Ultrasonik mesafe sensörleri özellikle tozlu ortamlardaki uygulamalar için uygundur.
Düzensiz şekilli objelerde parazit etkileri
Zorluk: Düzensiz şekiller ve yüzeyler, özellikle parlak yüzeylere, yuvarlaklıklara veya kenarlara sahip hareketli objelerde parazit etkilerine neden olabilir. Bu durum kontrolsüz ışık yansımasına ve iletimine neden olabilir ve sensör sistemini olumsuz etkileyebilir.
Çözüm:
Parlak yüzeyler için tek mercekli optiği sayesinde şeffaf objeler için reflektörlü sensörler uygundur
Ultrasonik mesafe sensörlerinin ses dalgası konisi, geniş alanları tespit eder ve düzensiz şekilleri de güvenilir şekilde algılar.